Luft til luft varmepumper

Spare penger og miljøet!

Luft til luft varmepumpe er det vanligste varmesystemet i Norge i dag, hvor varme hentes fra luften ute, helt ned til -20°C. Varmen sprer seg i boligen ved hjelp av en vifte. Varmepumpene fra AS Elektrisk er skreddersydd det nordiske klimaet, med modeller i alle størrelser, både single-split og multi-split. Spar opptil 70% på oppvarming!

Hvordan virker en varmepumpe?

Varmepumper er forskjellige fra ovn, i den forstand at ovnen lager «ny» varme, mens varmepumpen henter varme som allerede finnes i omgivelsene.

Den vanligste typen varmepumpe kalles luft til luft. Den henter varme fra uteluften og frigjør denne inne i huset. Hvis du får maksimal effekt fra en moderne varmepumpe, så tilfører du 1 kilowattime, og får 5 ut! (ved + 7 grader Celcius utetemperatur). Her finner du den økonomiske fordelen.

 

Høy kvalitet og lang levetid

Varmepumper levert av AS Elektrisk er stillegående, har høy kvalitet og lang levetid.
Den nye generasjon varmepumper har et lavt energiforbruk med høy virkningsfaktor (COP), som gir forbedret energisparing og bedre luftkvalitet . Dessuten sparer den miljøet.
Samtlige varmepumper har et stort potensiale i å minske energiforbruket, og dermed også redusere utslipp av blant annet CO2. I tillegg gir de deg økt komfort, ikke bare ved varme, men også ved å redusere støvpartikler i ditt innemiljø. Avansert filterteknologi forebygger astma og allergiplager.

Ta kontakt

Er huset ditt eldre enn 1987s byggeforskrift er isolasjonen dårligere, og du trenger mye mer varmeeffekt! Man bør altså velge blant de kraftigere variantene av hver serie (normalt 12 eller mer).

Med varmepumpe kan du spare 50-70% av det totale energiforbruket til oppvarming, enten du fyrer med ved, strøm, olje eller parafin. I tillegg til å spare strøm renser varmepumpen luften for støvmidd og annen luftforurensing. En analyse av ditt boforhold er svært viktig, for å være sikker på å få mest mulig ut av varmepumpen. Lønnsomhet avhenger av riktig dimensjonering, utforming og drift av anlegget. Analysen bør blant annet innholde hvor stor din bolig er, hvordan planløsningen er, hvor godt isolert huset er og hva som brukes til oppvarming i dag.